FR NL
Alstom to supply 20 additional Movia C30 metro trains for SL in Sweden

Alstom levert 20 extra Movia C30 metro’s aan SL in Zweden

Alstom kondigde een overeenkomst aan met SL voor de levering van nog eens 20 Movia C30 metrostellen, waarmee de bestaande vloot wordt uitgebreid tot een totaal van 116 metrostellen. Deze overeenkomst bouwt voort op het initiële contract dat in 2013 werd getekend en dat een order omvatte voor 96 metrotreinen met een optie voor nog eens 80 treinen. Met deze uitbreiding levert Alstom in totaal 116 metrotreinen, bestaande uit 464 wagons, voor het metrosysteem van Stockholm.

De Movia C30 metrotreinen, die bekend staan om hun state-of-the-art ontwerp, zijn bedoeld om de ervaring van passagiers te verbeteren met verbeterde betrouwbaarheid en prestaties. Deze treinen maken deel uit van SL’s inspanningen om te moderniseren en de capaciteit te vergroten om dagelijks meer dan een miljoen passagiers te kunnen vervoeren. Deze nieuwe treinen rijden momenteel op de rode lijn van het Stockholmse metrosysteem en vervangen geleidelijk oudere modellen, waaronder de C20-treinen.

Maria Signal Martebo, Managing Director van Alstom in Zweden, toonde zich trots op de uitgebreide vloot en benadrukte de positieve ontvangst van het Movia C30-ontwerp onder forenzen. De treinen hebben een moderne witte buitenkant met opvallende koplampen, waardoor ze gemakkelijk herkenbaar zijn op perrons. Binnenin vinden reizigers een verbeterde toegankelijkheid, verbeterde verlichting en geoptimaliseerde capaciteit tijdens de spitsuren, wat bijdraagt aan een vlottere werking en kortere wachttijden op stations.

De Movia C30 treinen zijn gemaakt in Duitsland en hebben een robuust regionaal ontwerp met Scandinavische invloeden, inclusief speelse ontwerpaccenten zoals ventilatiegaten met symbolen als Pacman, kronen en harten. Deze ontwerpelementen voegen charme toe aan de woon-werkervaring voor passagiers.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com