FR NL

Infrabel stelt escape game voor om jongeren te sensibiliseren rond spoorveiligheid

https://press.infrabel.be/primeur-infrabel-stelt-escape-game-voor-om-jongeren-te-sensibiliseren-rond-spoorveiligheid

In 2021 vielen, jammer genoeg, weer verschillende dodelijke slachtoffers als gevolg van spoorlopen. Deze vrijdagnamiddag organiseren Infrabel en de Spoorwegpolitie (SPC) van de Federale Politie een sensibiliseringsactie rond dit levensgevaarlijke gedrag. Plaats van afspraak is het Guldensporencollege in Kortrijk.

Jaarcijfers spoorlopen

Tijdens deze bewustmakingsactie zullen de jaarcijfers spoorlopen bekendgemaakt worden. In het kader daarvan krijgt het Guldensporencollege meteen ook als eerste school in Vlaanderen de voorstelling van de escape game “Code Rails”. Dit ontsnappingsspel is de nieuwste manier van infrastructuurbeheerder Infrabel om jongeren te sensibiliseren rond spoorveiligheid.

Auteur: Jos Sterk