FR NL

Spoorlijn tussen Oekraïne en Rusland is volledig verwoest

https://www.railfreight.com/beltandroad/2022/02/26/railway-between-ukraine-and-russia-completely-destroyed/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-09

De spoorlijn tussen Oekraïne en Rusland is volledig verwoest. Ukrainian Railways zei op zaterdag 26 februari dat het alle relaties en interactie met JSC Russian Railways had beëindigd. “We hebben de spoorwegen van de Russische Federatie vrede aangeboden en de oorlog gestopt, maar ze bleven tanks en ander militair materieel naar Oekraïne en zijn grenzen brengen”, zei de nationale spoorwegmaatschappij.

Volgens de Kiev Independent zijn de spoorlijnen tussen de landen opgeblazen door Oekraïense strijdkrachten. Oekraïense Spoorwegen bevestigt dat de spoorlijnen zijn vernield. “Spoorwegovergangen tussen landen die vroeger duizenden goederen per dag vervoerden en miljoenen dollars naar de economieën van beide landen brachten, zijn vernietigd”, staat er.

    ⚡️Ukrzaliznytsia: alle spoorverbindingen naar Rusland vernietigd.

    De staatsspoordienst heeft aangekondigd dat alle spoorlijnen van Rusland naar Oekraïne zijn opgeblazen door de Oekraïense strijdkrachten.

    — De Kiev Independent (@KyivIndependent) 26 februari 2022

Harde klap voor transitverkeer

Dit is een harde klap voor de infrastructuur van het land. Oekraïne had een belangrijke positie veroverd op de Nieuwe Zijderoute, omdat het strategisch gelegen is op de corridor tussen Europa en China. Vooral voor de Centraal- en Oost-Europese markt vormt het een belangrijke toegangspoort. Zonder infrastructuurverbinding met Rusland zal het dit voordeel echter waarschijnlijk verliezen.

Het bedrijf heeft er echter alle vertrouwen in dat het transitverkeer kan blijven afhandelen. “Ukrainian Railways zal het vrachtverkeer volledig heroriënteren naar Europa en zullen doorgaan met de ontwikkeling van de zijderoute langs Rusland. Het bedrijf is klaar om een ​​volwaardig lid te worden van de logistieke keten van de Europese Unie. Ukrainian Railways zal ook doorgaan met het ontwikkelen van het transport met Aziatische landen, waaronder China, en zorgen voor een hoogwaardige en snelle logistiek tussen Azië en de EU, maar dan zonder de deelname van Rusland”, meldt het zaterdag.

Goederenvervoer per spoor richting EU is nog steeds mogelijk

Op vrijdag 25 februari sprak een vertegenwoordiger van RDZ Logistics over dit onderwerp in RailFreight Fridays. Yulia Koloslopova zei dat ze hoopte dat het conflict snel zou eindigen en dat het verkeer tussen Oekraïne en Rusland weer zou worden hervat. “Sinds donderdag 24 november is het goederenvervoer per spoor tussen de landen officieel stilgelegd”, zegt ze.

Bedrijven in Oekraïne zeiden dat het goederenvervoer per spoor tussen Oekraïne en de EU technisch nog steeds mogelijk was. “Op dit moment zijn er echter niet veel klanten die hun goederen naar Oekraïne willen verschepen. Onze bankrekeningen zijn bevroren, dus we konden zelfs geen betalingen van klanten accepteren als we zaken wilden doen. Zakendoen is op dit moment onmogelijk”, legt een logistiek dienstverlener uit die liever anoniem blijft.

Auteur: Jos Sterk