FR NL

Ekol Logistics Oekraïne getroffen bij een bombardement

https://www.railfreight.com/business/2022/03/11/ekol-logistics-ukraine-gets-hit-in-bombardment/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-10

Eén van de faciliteiten van Ekol Logistics Oekraïne is verwoest tijdens een bombardement in Kiev. Er vielen geen slachtoffers, maar het gebouw is wel volledig verwoest. Het betreft het kantoor in Stoyanka, zo melden verschillende media.

Hoewel het niet officieel werd aangekondigd door Ekol, reageerde het in Turkije gevestigde logistieke bedrijf wel op een bericht op Linkedin over het nieuws. In dat bericht staat te lezen: “Het bedroeft ons net zo veel als ieder ander rechtschapen mens dat zulke ongelukkige gebeurtenissen in deze tijd gebeuren. We blijven communiceren met de medewerkers van Ekol in Oekraïne, we begrijpen hun behoeften en we bieden de nodige ondersteuning.”

Ekol in Oekraïne: drie kantoren

Ekol is van oorsprong een Turks bedrijf, maar betrad de Oekraïense markt in 2012. In het land heeft het drie kantoren, één in Kiev en twee in Kiev Oblast. Het kantoor dat door het bombardement werd getroffen, bevond zich in de oblast Kiev.

Als logistiek bedrijf dekt het een breed spectrum aan transportoplossingen, waaronder goederenvervoer per spoor. In Oekraïne heeft het magazijnen met een totale capaciteit van 55.000 vierkante meter; aanhangwagens, vrachtwagens en andere voertuigen; en meer dan 680 professionele medewerkers met ervaring in logistiek.

Auteur: Jos Sterk