FR NL

Met de trein, de kusttram en de pendelbus naar Rammstein in Oostende

Rammstein treedt op in de Kuip, Rotterdam

Rammstein komt naar de Belgische kust. Na een uitverkocht Koning Boudewijnstadion staan ze op 3 en 4 augustus 2022 op het podium van het nieuwe concertterrein Park De Nieuwe Koers in Oostende. De pendelbussen van De Lijn en de Kusttram brengen de bezoekers er vlot en voordelig naartoe.

Met de trein en pendelbus naar Rammstein in Oostende

De Lijn brengt de bezoekers vanaf Oostende Station rechtstreeks naar de speciale festivalhalte Raversijde Zeelaan en terug. Ze reizen gratis met de pendelbussen met het Treinticket Rammstein.

De pendelbussen rijden tussen 16 en 20 uur en tussen 23 uur en 1 uur.

Met de Kusttram naar Rammstein in Oostende

De Kusttram brengt de concertgangers tot in de omgeving van het concertterrein. Ze kunnen af- en na het concert terug opstappen aan de halte Oostende Raversijde. Om met de Kusttram te reizen maken ze gebruik van de normale vervoerbewijzen van De Lijn.

Na het concert zijn er extra trams richting De Panne en Knokke. De Kusttram stopt na het evenement niet aan de halte Oostende Ravelingen.

Met de normale buslijnen naar Rammstein in Oostende

Sommige normale buslijnen (5, 6, 68 of 69) in en rond Oostende brengen de bezoekers ook tot in de omgeving van het concertterrein. Reizigers maken dan gebruik van de normale vervoerbewijzen van De Lijn.

Door het evenement is er mogelijk ook hinder of een omleiding voor de normale buslijnen in de omgeving van het concertterrein en de Torhoutsesteenweg. De lijnen die normaal gezien gebruik maken van de Torhoutsesteenweg worden op 3 en 4 augustus omgeleid via de Gistelsesteenweg. Reizigers stippelen hun route best vooraf uit met de routeplanner of app.

Auteur: Jos Sterk