FR NL

Problemen met chemisch lek goederentrein op lijn Hasselt -Diest zijn opgelost

Andy Engelen

Het treinverkeer tussen Hasselt en Diest heeft heel wat hinder ondervonden van een chemisch lek op een goederentrein. De trein in kwestie werd afgelopen nacht tot stilstand gebracht omdat een vat aan het lekken was. Het bericht staat te lezen op de site van Het Belang van Limburg.

Treinverkeer is opnieuw normaal

Uiteindelijk bleek het loos alarm te zijn, het lekkend product was niet schadelijk. Infrabel koos echter voor het zekere boven onzekere, zodat de situatie grondig werd geanalyseerd. In de loop van de morgen werden de veiligheidsmaatregelen opgeheven en kon het treinverkeer worden hervat.

Het treinverkeer tussen Diest en Hasselt bleef geruime tijd onderbroken, met de nodige vertragingen vertragingen en afschaffingen tot gevolg. De NMBS laste vervangbussen om de passagiers veilig op hun bestemming te brengten. Rond de middag werd de operatie afgerond en kon het normaal treinverkeer op de lijn hernomen worden.

Auteur: Jos Sterk