Daar is InnoTrans weer

2020, Wikimedia Commons

Na een lange wachttijd van vier jaar vindt InnoTrans later deze maand eindelijk weer plaats in Berlijn en het belooft een enorm evenement te worden. De beurs vindt volgende week plaats tussen 20 en 23 september.

Dit dankzij nieuwe aanbiedingen zoals de Mobility+-sectie, met toekomstige transportoplossingen zoals mobiliteitsapps, robotica, micromobiliteit en VTOL-technologie, naast het gevestigde trein- en busaanbod van de show.

Waterstoftreinen in focus

Nadat Alstom voor het eerst zijn Coradia iLint waterstofbrandstofceltrein op InnoTrans 2016 had getoond, hebben alle grote fabrikanten van rollend materieel dit voorbeeld gevolgd door een waterstoftrein in hun portfolio aan te bieden. Dit jaar exposeren zowel Siemens als Stadler hun waterstoftreinen op de beurs.

Het is dan ook logisch dat de paneldiscussie tijdens de openingsceremonie deze twee trends samenbrengt – toekomstig vervoer en duurzame mobiliteit – met als belangrijkste onderwerp ‘De toekomst van mobiliteit in tijden van klimaatverandering’.

Auteur: Jos Sterk