Nieuwe Spoorwegbrug Mechelen via beweegbaar platform geplaatst

Spoorbrug bij Muizen
Spoorbrug bij Muizen @Infrabel

De nieuwe spoorwegbrug in de Smisstraat in Muizen is dit weekend via een beweegbaar platform op zijn plek gezet. De 750 ton wegende brug is de afgelopen maanden naast het spoor gebouwd zaterdag  geïnstalleerd. 

De spoorwegbrug in de Smisstraat is de tweede in een serie van bruggen die dit jaar onder handen genomen is. Eerder dit jaar werd de Johnny Ronaldobrug in Muizen, een deelgemeente van Mechelen, al vervangen. Beide bruggen waren meer dan honderd jaar oud.

De nieuwe brug in de Smisstraat in Muizen is bijna identieke aan de Johnny Ronaldobrug. De 750 ton wegende brug is 35 meter lang en ruim dertien meter breed. De brug werd de afgelopen maanden naast het spoor gebouwd en nu kan gestart worden met de afwerking. De brug over de spoorlijn 27 tussen Brussel-Noord en Antwerpen-Centraal zou in februari weer toegankelijk zijn voor autoverkeer.

Circusstoet over de Ronaldobrug

Johnny Ronaldobrug

Infrabel geeft aan open te staan voor naamsuggesties voor de nieuwe brug. Dit naar aanleiding van de Johnny Ronaldobrug die vernoemd werd naar de beroemde circusartiest en Muizenaar Johnny Ronaldo. Jan Van Den Broeck, zoals hij echt heette, stierf eind vorig jaar en werd 87. Na zijn dood kwam er op social media een initiatief op gang om de brug naar de bekende Muizenaar te vernoemen en Infrabel ging hiermee akkoord.

Lees ook: Johnny Ronaldobrug over spoor officieel geopend nabij Mechelen

Auteur: Jerom Rozendaal