FR NL
Herstellingen aan de bovenleiding te Harelbeke

Treinverkeer Kortrijk-Oudenaarde hervat na schade aan bovenleiding

Herstellingen aan de bovenleiding te Harelbeke (Infrabel)

Het treinverkeer tussen Kortrijk en Oudenaarde is vrijdag hersteld nadat een vrachtwagen met zijn laadbak er dinsdag ernstige schade had toebracht aan  de bovenleiding. Spoorwerkers van Infrabel en onderaannemers hebben dag en nacht gewerkt om de bovenleiding over een traject van 1,2 kilometer te herstellen. Het treinverkeer was hierdoor enkele dagen gestremd.

Het eerste spoor tussen Kortrijk en Oudenaarde kon vrijdagochtend om vijf uur weer in gebruik genomen worden, waarna het tweede spoor in de loop van de ochtend volgde. “Er geldt wel nog een tijdelijke snelheidsbeperking van 60 kilometer per uur voor de treinen in de zone van de herstelling”, vertelt Infrabel-woordvoerder Petit.

Te hoog beladen vrachtwagen

De schade aan de bovenleiding aan de overweg op de Generaal Deprezstraat in Harelbeke werd dinsdag toegebracht door een te hoog geladen vrachtwagen. Bij één spoor raakte 700 meter bovenleiding beschadigd, bij het andere raakte een stuk van 1,2 kilometer beschadigd.

Tijdens de reparatie van dinsdag tot vandaag was er geen treinverkeer mogelijk. Treinen werden omgeleid via Deinze en tussen de twee steden reden vervangbussen. Infrabel doet andermaal een oproep om bestuurders van vrachtwagens om de hoogte van hun lading goed te controleren.

Lees ook: Treinverkeer tussen Opwijk en Dendermonde tot zaterdag onderbroken

Auteur: Jerom Rozendaal