FR NL
ICE-trein

Eén treinkaartje om te reizen binnen Europa? Praat mee over wat ervoor nodig is

Een ICE-trein in de omgeving van Frankfurt. 2020, Flickr, Rob Dammers

Op woensdag 14 december organiseert onze zusterpublicatie RailTech.com een (online) event over ticketing voor internationale treinreizen. Want hoe kunnen treinaanbieders het reizen per trein door Europa makkelijker en aantrekkelijker maken? Meld je nu aan voor een zitplaats in de studio in Rotterdam of bekijk de conferentie live vanuit de luie stoel.

Een steeds groter wordende groep mensen neemt de trein naar een bestemming op het Europese vasteland. Maar het reserveren en aanschaffen van een treinticket blijkt keer op keer een grote uitdaging te zijn. Zo is het in de meeste gevallen veel gemakkelijker om een vliegticket te boeken. En dat kan en moet natuurlijk anders, omdat reizen per trein een stuk duurzamer. Een geïntegreerd ticketsysteem is daarom essentieel om meer passagiers te verleiden om te reizen per trein.

Tijdens RailTech Live zullen David Sarfatti van de International Union of Railways (UIC) en Jan Vára van het International Rail Transport Committee (CIT) aanwezig zijn om te spreken over het Open Sales en Distribution Model (OSDM) en de Agreement on Journey Continuation (AJC). Na de presentatie over deze hoofdthema’s, zullen Sarfatti en Vára samen met Benerail-co-directeur Mark Mallants in discussie gaan over de vraag of de huidige ticketingtechnologie toereikend genoeg is om de grenzen voor internationale treinreizigers binnen Europa te doen vervagen.

De boekingservaring verbeteren

Blaž Pongračič, Senior Beleidsadviseur Passagiersvervoer bij de Gemeenschap van Europese Spoorweg- en Infrastructuurbedrijven (CER), zal de tweede sessie van het evenement aftrappen. Hij zal vertellen hoe de spoorwegen – verenigd in brancheorganisatie CER – van plan zijn de klantervaring te verbeteren als het gaat om het plannen en boeken van een internationale treinreis.

Frauke Quik van NS International zal in een interview het perspectief van de vervoerder delen en een inkijkje geven in wat NS doet op het gebied van internationale samenwerking bij het verbeteren van het internationale ticketingsysteem.

Voor de afsluitende paneldiscussie van RailTech Live zullen Pongračič en Quik worden vergezeld door Arrien Kruyt, lid van de raad van bestuur van de European Passengers’ Federation (EPF) en Europees Parlementslid Dorien Rookmaker. Samen zullen zij in discussie gaan over de stappen die gezet moeten worden om internationale treinreizen binnen Europa een stuk laagdrempeliger te maken voor reizigers.

Reislustig en geïnteresseerd? Bezoek RailTech Live ​​op woensdag 14 december in onze studio in Rotterdam of stem online af tussen 12:00-14:45 CET. Voor meer informatie over het evenement, klik hier. Om je te registeren, klik hier.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn