FR NL
De Alstom intercity nieuwe generatie van NS

NS presenteert uiterlijk van snellere intercity voor verbinding tussen Nederland-België

Op termijn krijgen alle NS-treinen in Nederland deze kleurstelling. 2022, NS

NS heeft haar allernieuwste intercity (type ICNG) gepresenteerd die – naar verwachting – in de loop van 2024 zijn opwachting maakt voor de treindienst naar België. De grensoverschrijdende intercity van fabrikant Alstom is in een nieuw jasje gestoken met vloeiende lijnen, het herkenbare NS-geel en een groot wit logo aan de zijkant.

NS hoopt met de nieuwe intercity in de loop van 2024 een snellere treindienst tussen Nederland en België aan te kunnen bieden. Vanaf zondag 4 december is de trein al op het spoor te spotten. De komende tijd worden er samen met Alstom testen uitgevoerd om er voor te zorgen dat de trein straks probleemloos ritten tussen Nederland en België rijdt.

De reis van Amsterdam naar Brussel duurt nu nog 2 uur en 51 minuten. Met de nieuwe intercity wordt er gestreefd naar een reistijd die een half uur korter moet duren. De intercity is met een topsnelheid van 200 kilometer per uur een stuk sneller dan de huidige treinen die tot maximaal 160 kilometer per uur kunnen rijden.

Eerder zijn door NS al de locomotieven van de Nightjet naar Zwitserland en Oostenrijk voorzien van de nieuwe look, net als de gemoderniseerde dubbeldekkers (type VIRM 2 en 3). In de toekomst krijgen alle Nederlandse NS-treinen krijgen deze nieuwe uitstraling.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers