FR NL
Spoorlijn

Poperinge wil tweede spoor

De werkzaamheden vormen de opmaat naar meer. Freepik

De gemeenteraad van Poperinge wil dat er een tweede spoor komt tussen Komen en Poperinge. De raad heeft unaniem een motie gestemd met de oproep voor een tweede spoor.

Volgens burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) worden reizigers bij vertragingen gedropt in de stations van Menen, Wervik en Ieper. De mensen worden volgens de burgemeester gekoeioneerd, wat voor frustratie zorgt. De enige oplossing is volgens hem een tweede spoorlijn. De aanleg van een tweede spoor tussen Komen en Poperinge zou volgens de burgemeester heel veel ellende kunnen ondervangen. “Zo moeten de late treinen niet meer op elkaar wachten. Bij problemen op het ene spoor kan het andere gebruikt worden.”

Motie

De motie van de gemeenteraad is zowel aan de NMBS, Infrabel en bevoegd minister Georges Gilkinet (Ecolo) gericht. Volgens Infrabel is één spoor voldoende voor één trein per uur in elke richting. De capaciteit (1 spoor) volstaat, rekening houdende met de huidige exploitatie van deze spoorlijn. Er bestaat hiervoor ook geen concreet plan en dit zit dus ook niet in het meerjareninvesteringsplan 2023-2032. De stad Poperinge vindt dat de perrons er vuil bijliggen. Zo zou er onkruid groeien.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals