NMBS zoekt partner voor renovatie stationsgebouw Tienen

Het perron van station Tienen
Het perron van station Tienen Japplemedia / WikiMedia CC BY-SA 4.0

In het station van Tienen willen NMBS en Infrabel twee afgesloten perrons renoveren, die er vandaag wat slecht bij liggen. Voor de renovatie van het stationsgebouw zoekt de NMBS een externe partner.

De NMBS gaat op zoek naar een partner voor de renovatie van het stationsgebouw van Tienen. De vervoersmaatschappij gebruikt het gebouw maar gedeeltelijk. “Voor het stationsgebouw gaan we via een erfpacht inderdaad op zoek naar een externe partner, om een nieuwe invulling te geven aan het gebouw”, zegt Dimitri Temmerman, woordvoerder van de NMBS. “Het is de bedoeling dat die partij dan ook instaat voor de renovatie van het gebouw. NMBS behoudt zelf wel een deel voor haar reizigers, bijvoorbeeld voor de loketten, de wachtruimte of voor het sanitair.”

Perrons

Reizigers die vaak langs het station van Tienen passeren hebben het al gezien. Perrons 2 en 3 liggen er al jaren verloederd bij. Het onkruid tiert er welig. De perrons zijn wel afgesloten en dus niet toegankelijk voor de reizigers.  “Vanaf volgend jaar starten we met de vernieuwing van perrons 2 en 3, twee perrons die momenteel niet worden gebruikt”, zegt Temmerman. “Dankzij de vernieuwing wordt het station van Tienen een integraal toegankelijk station: met verhoogde perrons en een helling naar elk perron.” Perron 1 en 4 zijn al sinds 2020 verhoogd en vernieuwd.  Er komen ook twee nieuwe fietsparkings, met in totaal een 1000-tal fietsparkeerplaatsen.

Auteur: Matthias Vanheerentals