FR NL
RATP Metro

RATP gaat metro en trams in Lyon beheren vanaf 2025

Sytral zal het TCL-netwerk in twee percelen verdelen, die zullen worden beheerd op basis van een contract voor de delegatie van openbare diensten. Keolis blijft de bussen en trolleybussen exploiteren, terwijl de Parijse exploitant de metro, tram en Rhônexpress gaat beheren.

RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens) wordt vanaf 1 januari 2025 de exploitant van het metro-, tram-, kabelspoor- en Rhônexpress-netwerk in de agglomeratie Lyon, zoals Sytral in een persbericht op 12 maart heeft aangegeven.

Het contract loopt tot 2034. RATP zal ook verantwoordelijk zijn voor het beheer van de infrastructuur, IT, beveiliging en ticketcontrole. Keolis, die al lange tijd bussen, trolleybussen en kaartjescontrole uitvoert, zal dit tot minstens 2030 blijven doen.

Bruno Bernard, voorzitter van Métropole de Lyon en Sytral Mobilités, legt uit dat deze beslissing op 28 maart officieel moet worden gemaakt door een stemming van de Raad van Bestuur van Sytral. In maart 2022 stemde Sytral voor het plan voor de toewijzing van het netwerk, waarbij het netwerk in twee loten werd verdeeld en werd opengesteld voor concurrentie. Volgens Sytral Mobilités was deze beslissing bedoeld om “het openbaar vervoer in Lyon te versterken en te ontwikkelen”.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Alexander Molendijk

Bron: RailTech.com