Nurminen Logistics gebruikt voor de eerste keer Middle Corridor

https://www.railfreight.com/beltandroad/2022/05/11/nurminen-logistics-dispatched-first-middle-corridor-train/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-19

Het Finse logistiekbedrijf Nurminen is op 10 mei begonnen met het goederenvervoer per spoor via de Middle Corridor. Nurminen stuurde de eerste trein in westelijke richting vanuit Chongqing in China, op weg naar Centraal-Europa. Deze nieuwe dienst wordt georganiseerd in samenwerking met Kazachstan Railways.

De trein van Nurminen zal de Middle Corridor-route volgen via Kazachstan, de Kaspische Zee, Azerbeidzjan, Georgië en Roemenië. Centraal-Europa is niet per se de eindbestemming van de trein, aangezien Nurminen via deze route connectiviteit wil bieden richting Scandinavië. Bovendien zei het bedrijf dat de dienst ook de containertreindiensten tussen Finland, Zweden en Noorwegen zou kunnen stimuleren.

Snelle reactie

Nurminen Logistics benadrukte de efficiëntie en wendbaarheid die kenmerkend zijn voor de nieuwe Trans-Kaspische spoordienst. “Nurminen Logistics heeft de route in twee maanden vanaf nul opgebouwd in samenwerking met de Kazachse spoorwegen. Het project vereist een sterk vertrouwen in China Railways, maar ook een groot het vertrouwen van onze klanten in het kunnen van ons bedrijf”, aldus het Finse bedrijf.

De twee partijen ondertekenden hun samenwerkingsovereenkomst op 16 maart, waarmee Nurminen voor het eerst de steven richting de Middle Corridor wendde. De ambitie was om tussen april en juni de eerste testtreinen te lanceren en de dienst uiterlijk in september commercieel beschikbaar te maken met vaste dienstregelingen. Het lijkt er echter op dat Nurminen de planning ver vooruit is.

In juni begint de dienst officieel

“De eerste trein die op 10 mei werd ingezet, vervoerde containers met een breed scala aan producten van Europese klanten. De containers bevatten componenten uit verschillende industrieën en zomerproducten van jacuzzi’s tot buitensportuitrusting”, aldus Nurminen.

Op 25 mei staat al een tweede trein gepland, met een beperkte beschikbare ruimte. “Er is veel vraag naar het nieuwe tracé en de eerste trein zat al meteen vol. De volgende trein, die op 25 mei vertrekt, is bijna uitverkocht, want er zijn nog maar een paar plaatsen vrij”, legt Nurminen uit. Desalniettemin hoeven klanten zich geen zorgen te maken, aangezien Nurminen in juni van plan is het aanbod van de dienst te stabiliseren door wekelijkse vertrekken via de Trans-Kaspische route aan te bieden.

Auteur: Jos Sterk