FR NL

CFL Intermodal verbetert dienstverlening tussen Luxemburg en Polen

https://www.railfreight.com/intermodal/2022/05/24/cfl-intermodal-increases-roundtrips-between-luxembourg-poland/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-21

De treindienst Bettembourg-Poznan, aangeboden door CFL Intermodal, voegt een extra wekelijkse rit toe aan de dienstregeling. Dat gebeurt einde mei, met de bedoeling om het verkeer en de volumes tegen eind 2022 verder te vergroten.

De trein Bettembourg-Poznan van CFL is niet meer of niet minder dan een vlaggenschipproject. Het verbindt de terminal van het bedrijf in Luxemburg met de Clip-terminal in Poznan-Swarzędz. Het project reikt echter verder dan dat. Vanuit Poznan kan de trein een tussenstop maken in Luxemburg en vervolgens helemaal doorrijden naar Lyon in Zuid-Frankrijk en Spanje via de Le Boulou-terminal nabij de Frans-Spaanse grens. Belangrijk om te vermelden is dat deze dienst zowel kraanbare als niet-kraanbare opleggers vervoert.

Verticale en horizontale belasting

CFL gebruikt zowel verticale als horizontale laadtechnologieën om de intermodale oplossing efficiënt te maken. Momenteel heeft de dienst een capaciteit van 38 opleggers, verdeeld over 15 dubbele pocketwagons en 4 Modalohr-wagons. Vanaf half juni verschuift de capaciteitsverdeling naar 11 pocket- en 8 Modalohr-wagons. De vervoerde lading bestaat voornamelijk uit verpakte goederen.

Een paar maanden geleden zei Imad Jenayeh, senior business developer bij CFL Multimodal, dat de toegenomen intermodale vraag een positieve uitdaging is waar de in Luxemburg gevestigde operator voor staat. “We worden geconfronteerd met een sterke vraag op de markt naar intermodaal, zowel om politieke als praktische redenen”, zei hij.

Uitdaging beantwoord

De uitbreiding van de dienst Bettembourg-Poznan beantwoordt precies aan deze uitdaging. “Het doel is om tegen eind 2022 aan de marktvraag te voldoen en het aantal shuttles te vergroten”, aldus CFL Intermodal, terwijl het benadrukt dat het zijn netwerk nog verder wil uitbreiden en Luxemburg wil gebruiken als een hub om het spoorvervoer te stimuleren door Centraal-Europa te verbinden met West- en Zuidwest-Europa over een afstand tot 2.000 kilometer.

Auteur: Jos Sterk