FR NL
Mireo Smart Train in Cologne, Germany

Siemens Mobility lanceert leasingdienst voor slimme treinen

Siemens Mobility heeft de oprichting van Smart Train Lease aangekondigd. De nieuwe onderneming biedt een flexibel huurmodel voor batterij-, waterstof- en elektrische treinen met meerdere eenheden. De Mireo Smart-treinen zijn ook beschikbaar voor verhuur via Smart Train Lease.

Het leasemodel van Smart Train Lease biedt operators een standaardcontract en verschillende serviceopties op maat van hun behoeften, met gecentraliseerd beheer van het wagenparkonderhoud en ondersteuning op locatie. De verschuiving van diesel naar alternatieve technologieën zoals batterijen en waterstof zorgt voor veranderingen in de markt en biedt zowel uitdagingen als kansen. Met een toenemende vraag naar treinen, vooral in het kielzog van initiatieven ter bevordering van het openbaar vervoer, zoals het Duitse 49 euro maandelijkse regionale ticket, is er een groeiende behoefte aan flexibele leaseopties. Smart Train Lease wil deze leemte opvullen door hoogwaardige huuroplossingen voor de korte en middellange termijn aan te bieden voor regionale treinen.

Albrecht Neumann, CEO Rolling Stock bij Siemens Mobility, benadrukt het belang van deze stap als antwoord op de veranderende marktdynamiek: “De mobiliteitstransitie heeft geleid tot een uiterst dynamische markt voor regionale treinen. Spoorwegexploitanten zijn tegenwoordig op zoek naar meer flexibele en snel beschikbare aanbiedingen nu nieuwe technologieën de duurzaamheid van het spoorvervoer verder vergroten.” Benjamin Dobernecker, CEO van Smart Train Lease, sloot zich hierbij aan: “We willen het huren van treinen net zo makkelijk en eenvoudig maken als het huren van een auto.”

Mireo Smart treinen

Mireo treinen kunnen snel worden ingezet en zijn vooraf geconfigureerd voor gebruik, met extra diensten zoals onderhoud, waardoor ze een economisch aantrekkelijke optie zijn om vloten op korte termijn uit te breiden. Mireo Smart treinen, die snelheden van 160 km/u kunnen halen, zijn er in elektrische, batterij- of waterstofaangedreven varianten. Uitgerust met moderne voorzieningen zoals WiFi, airconditioning en universeel toegankelijke toiletten, bieden deze treinen passagiers een comfortabele en handige reiservaring.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com