Grote drukte op station Brugge door strandtoerisme

Drukte op de trein door strandtoerisme en verminderde capaciteit
Foto: Kenzo De Ridder/Twitter

Het station van Brugge kende zondagavond een grote toestroom van dagtoeristen die met de trein naar de kust waren afgezakt. NMBS had vorige week al gewaarschuwd voor drukte op stations als gevolg van het voorspelde zomerweer en verminderde capaciteit door werken tussen het station van Gent en Brugge.

De drukte op het station van Brugge gisterenavond, als gevolg van de vele treinreizigers, leidde tot verontwaardiging onder de reizigers. “We staan opeen gepropt als sardienen. Hoe zit het met de anderhalve meter regel”, klinkt het onder andere op social media.

Drukte op knooppunten

NMBS bevestigt de drukte op de stations. “Vooral in Brugge en Gent was het druk. Dat zijn knooppunten waar treinreizigers overstappen”, laat woordvoerder Bart Crols weten. De drukte deed zich vooral voor de ingang voor en niet op de perrons. Het toegangsbeleid van NMBS tot de perrons bij grote druktes is afgestemd op het aantal vrije plaatsen per trein.

NMBS had vorige week vrijdag al gewaarschuwd voor drukte op de stations richting kust. “Bij mooi weer neemt het aantal reizigers naar de kust altijd sterk toe”, aldus Crols.

Lees ook: Werkzaamheden spoor Gent-Brugge zorgt voor drukte kunstvervoer

Onderwerpen: , ,

Auteur: Jerom Rozendaal