Aangepaste Eurostar-dienstregeling vanwege stakingen, maandag geen treinen

Eurostartrein
Op 26 december vallen alle Eurostar-treinen uit NS

Reizigers met de Eurostar moeten de komende dagen rekening houden met een gewijzigde dienstregeling en treinuitval vanwege stakingen in het Verenigd Koninkrijk. De tijden van de Eurostar van en naar Brussel worden zaterdag aangepast.

Eurostar begint vrijdag met een aangepaste dienstregeling, omdat die dag treinen tussen Parijs en London uitvallen. Dat is ook op zaterdag het geval. De verbinding met Brussel ontspringt de dans, maar reizigers krijgen zaterdag wel te maken met gewijzigde vertrek- en aankomst tijden. Op maandag ligt het Eurostar-verkeer compleet plat vanwege een afsluiting van de Britse hogesnelheidslijn, opnieuw vanwege stakingen aan de andere kant van het Kanaal.

Na de jaarwisseling staat vooralsnog een nieuwe stakingsgolf gepland in het Verenigd Koninkrijk. Eurostar zegt in zijn recentste communicatie op woensdag dat het de verwachte impact daarvan op de dienstregeling nog moet vaststellen.

Intussen rommelt het ook in Frankrijk. Daar werd eerder deze week een vakbondsstaking aangekondigd voor de weekenden rond Kerst en Oud & Nieuw. Het internationale treinverkeer zal daar volgens SNCF weinig hinder van ondervinden.

Treinstakingen Verenigd Koninkrijk
De treinstakingen Verenigd Koninkrijk zijn zo talrijk dat Network Rail voor Engeland en Wales het volgende schema heeft opgesteld.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn