FR NL
Military transport near Venlo, NL.

51 miljoen euro subsidie voor Nederlands militair transport naar terminal- en opstelsporen

Nederland krijgt 51 miljoen euro Europese subsidie om het spoornetwerk klaar te maken voor sneller en gemakkelijker militair transport, zo meldt ProRail. Met de subsidie gaat logistiek dienstverlener Verbrugge Zeeland de terminalsporen in de haven van Vlissingen uitbreiden. ProRail zal een deel van de subsidie gebruiken voor opstelsporen voor 740 meter lange goederentreinen.

Volgens de Nederlandse infrastructuurbeheerder ProRail wil de Europese Unie (EU) het transport van troepen en materieel tussen haar lidstaten en NAVO-bondgenoten op haar grondgebied verbeteren. Het initiatief is een reactie op de toenemende militaire dreiging, vooral langs de oostgrenzen van de EU. Het spoorwegsysteem maakt deel uit van het trans-Europese transportnetwerk (TEN-T). “Met de financiering zal Verbrugge Zeeland twee sporen in de haven van Vlissingen verlengen. Dit zijn terminalsporen, waar goederentreinen worden geladen en gelost. De Zeeuwse zeehaven is een locatie waar veel militair materieel Europa binnenkomt. Met langere terminal sporen kunnen we langere treinen efficiĆ«nter laden en lossen.”

ProRail gaat de subsidie gebruiken voor de aanleg van wacht- en opstelsporen voor 740 meter lange goederentreinen op vijf locaties in Nederland: Rotterdam-Noord, Lage Zwaluwe, Waalhaven Zuid, Onnen en station Roosendaal. Volgens de spoorbeheerder “zal het reguliere goederen- en personenvervoer profiteren van deze spooraanpassingen.”

De totale spoorcapaciteit zal toenemen, waardoor het mogelijk wordt om met 740 meter lange goederentreinen te rijden”, aldus ProRail. “De markt is hier al lang klaar voor, maar het spoorsysteem niet. Wij hebben gevraagd om investeringen in voldoende spoorcapaciteit voor duurzaam goederenvervoer per spoor. Het gereedmaken van goederencorridors voor treinen van 740 meter is daar onderdeel van. Spoorgoederenvervoerders kunnen hun diensten dan efficiĆ«nter en dus kosteneffectiever uitvoeren.”

Dit artikel verscheen eerst in onze zusterpublicatie SpoorPro.nl.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: RailTech.com