FR NL

Alstom haalt order binnen voor 103 MF19 metro’s om netwerk regio Parijs te upgraden

Alstom heeft een belangrijk contract binnengehaald met Île-de-France Mobilités en RATP voor de levering van 103 ultramoderne MF19 treinstellen. Dit is een mijlpaal in de modernisering van het Parijse metronetwerk. Dit contract, met een waarde van meer dan 800 miljoen euro en volledig gefinancierd door Île-de-France Mobilités, onderstreept de toewijding aan het verbeteren van de passagierservaring en veiligheid door technologische vooruitgang.

Deze nieuwe MF19 treinstellen, die in 2027 op de lijnen 13, 12 en 8 zullen worden ingezet, vervangen het bestaande rollend materieel en bieden moderne, betrouwbare en milieuverantwoorde vervoersoplossingen. Uiteindelijk zullen ze acht lijnen van het Parijse metronet bedienen, waaronder de lijnen 3, 3 bis, 7, 7 bis, 8, 10, 12 en 13.

De MF19 metro, ontworpen om passagierscomfort en -veiligheid voorop te stellen, is voorzien van innovaties zoals een “boa” configuratie die een open circulatie tussen de wagons mogelijk maakt, moderne passagiersinformatiesystemen en 100% LED-verlichting. Elk treinstel is uitgerust met videobewakingscamera’s en geïntegreerde cyberbeveiliging om de veiligheid van de passagiers te verbeteren.

Milieubewust ontwerp is een belangrijk kenmerk van de MF19 metro’s, waarbij 20 procent gerecycled materiaal wordt gebruikt in de productie en 98 procent recyclebaar is aan het einde van de levenscyclus. Deze treinen zullen naar verwachting 20% minder energie verbruiken dan de huidige vloot, dankzij verbeteringen zoals volledig elektrisch remmen.

De productie van de MF19 treinstellen is in volle gang in de fabrieken van Alstom in Crespin en Valenciennes-Petite Forêt. Het eerste voertuig is al geassembleerd en wordt binnenkort getest. Bij het project zijn acht van Alstom’s vestigingen in Frankrijk betrokken, met in totaal 2300 werknemers, waaronder 700 ingenieurs, die zich inzetten voor het succes van dit transformatieve initiatief.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com