spoorwerkzaamheden in Louizalaan, Brussel

Brusselse tramlijnen tijdelijk gestremd vanwege onderhoud

In opdracht van de MIVB wordt van maandag tot en met vrijdag 13 augustus gewerkt aan de tramlijnen 8, 92, 93 en 97 in Brussel. Het gaat om onderhouds- en vernieuwingswerkzaamheden.

De Brusselse spoorvervoerder MIVB heeft de vakantieperiode, als minder mensen het openbaar vervoer gebruiken, aangegrepen om een aantal werken aan het spoor uit te voeren. Zo wordt het spoor in de Louizalaan, tussen de haltes Louiza en Stefania, vernieuwd. Over dit traject rijden trams 8, 92, 93 en 97.

Tramonderbrekingen door spoorwerken in Brussel

Doordat er tussen de haltes Louiza en Stefania wordt gewerkt, moeten passagiers dit deel van de route te voet afleggen.

Werken aan Brugmannlaan tot september

Tram 92 is over een grotere afstand onderbroken. Dit houdt verband met werkzaamheden aan de Brugmannlaan die tot half september duren. MIBV zet een T-bus in tussen Vanderkindere en Louiza.

Snoeiwerkzaamheden Louizalaan

Ook de trams 8 en 93 zullen over een langer traject gesloten zijn door snoeiwerkzaamheden langs het spoor in de  Louizalaan. De onderbreking van het tramverkeer, tussen de haltes Louiza en Stefania, vindt plaats na 20.00 uur van maandag 26 tot en met donderdag 29 juli, en van zondag 1 augustus tot en met dinsdag 3 augustus 2021. Ook hier worden bussen ingezet als alternatief.

Lees ook: 

M7-metro Brussel neemt voor het eerst reizigers mee
MIVB viert terugkeer naar normale leven met symbolische tunnelverlichting

Auteur: Jerom Rozendaal