Elektromechanische uitrusting Scheldebrug in Temse vernieuwd

De Scheldebrug Temse-Bornem, foto: ANP
Foto: ANP, voor éénmalige gebruik

Spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel pakt de spoorbrug over de Schelde in Temse de komende weken aan. Vanaf maandag 9 augustus tot maandag 13 september 2021 vernieuwen spoorwerkers de elektromechanische uitrusting van de spoorbrug en is het treinverkeer op bepaalde dagen gestremd.

Infrabel waarschuwt omwonenden voor mogelijke geluidshinder door het gebruik van machines en spoorkranen. Ook treinreizigers zullen hinder ondervinden omdat het treinverkeer tussen Temse en Puurs op bepaalde dagen tijdens de werken stilgelegd wordt.

Vervangbussen ingezet tijdens de werken

Zo zullen er van zondagochtend 15 augustus tot en met dinsdag 31 augustus geen treinen rijden tussen beide stations en worden er vervangbussen ingezet door de NMBS. Datzelfde geldt van vrijdagavond 3 september tot en met maandagochtend 6 september en van vrijdagavond 10 september tot en met maandagochtend 13 september tussen Puurs en Temse. In deze weekenden wordt het werk ’s nachts uitgevoerd.

De perrons van Puurs en Temse/Sint-Niklaas blijven toegankelijk. Deze stations worden dus kopstations, waardoor er geen gevolgen zijn voor de relaties Puurs-Roosendaal.

Lees ook: Spoorbrug die abdij doorkruist wordt gerenoveerd

Auteur: Jerom Rozendaal