FR NL
Eurostar

Uitdaging Eurostar en Thalys na fusie: capaciteit terminals verhogen

Onder andere Mobiliteitsminister Georges Gilkinet was bij het evenement aanwezig. 2023, Sander van Vliet / ProMedia

Deze week onthulde Eurostar Group, waarin Thalys en Eurostar zijn opgenomen, tijdens een bijeenkomst in Brussel zijn nieuwe merklogo. Daarmee wordt de toekomst van het bedrijf ingeluid, waarin het tegen 2030 dertig miljoen passagiers per jaar wil vervoeren.
 De grootste uitdaging volgens Eurostar Group CEO Gwendoline Cazenave, is de capaciteit in de Eurostar-terminals op de stations. “We zijn nog niet waar we moeten zijn door de capaciteitsproblemen in de terminals.”

Het nieuwe merk zal tegen eind 2023 onder de naam van Eurostar zichtbaar zijn op alle contactpunten met de klant, inclusief de 51 treinen. Het logo is geïnspireerd op de North Star: de oorspronkelijke treindienst die Parijs, Brussel en Amsterdam met elkaar verbond.

Onder het nieuwe merk wil Eurostar een nieuw tijdperk inluiden. De ambitie is om het aantrekkelijke alternatief voor weg- en luchtvervoer te blijven en de koolstofvoetafdruk van de reiziger te verlagen. “We zijn trots dat we vandaag ons nieuwe merk kunnen onthullen, dat onze zichtbaarheid zal vergroten, ons zal helpen om de hoeksteen van de hogesnelheidstrein in Europa te worden en ons zal ondersteunen bij onze ambitie om het aantal passagiers in de komende tien jaar te verdubbelen”, zegt Cazenave. In 2022 reisden 14,8 miljoen passagiers met Eurostar en Thalys. Het doel voor 2030 ligt op 30 miljoen reizigers.

Om die ambitie te halen moet echter nog veel gebeuren. De Brexit en de coronacrisis vormen al uitdagingen, maar het grootste probleem zit volgens Cazenave in de capaciteit van de Eurostar-terminals op de verschillende stations door Europa.

Het hele verhaal lees je op de site van zusterpublicatie OVPro.nl

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn