FR NL
Metro 3 aanleg

Protest tegen komst metro 3 krijgt hoorzitting

Metro 3 aanleg 2023, Matthias Vanheerentals / ProMedia

Het protest tegen de metrowerken van metrolijn 3 en voor de instandhouding van tramlijn 55 krijgt op 23 mei een hoorzitting in het Brussels Parlement. Het Wijkcomite SaveTram55 heeft daarvoor voldoende handtekeningen gehaald. 

De hoorzitting krijgt de toepasselijke naam “Heroverweging van metrolijn3 en instandhouding van tram55”. Het dossier ligt bij dit wijkcomité gevoelig, onder meer op het vlak van erfgoed. Het Zuidpaleis bevindt zich bovenop de werken en wordt mogelijk deels afgebroken.

1.135 handtekeningen

Het collectief Save Tram 55 verzamelde al 1.135 handtekeningen tegen de aanleg van metro 3 en voor het behoud van tram 55 die van Evere tot aan Rogier rijdt. Het dossier kan nu dankzij het aantal handtekeningen behandeld worden in het Brussels parlement.

Destructief project

De aanleg van metrolijn 3 vergt volgens het collectief veel  gigantische bouwplaatsen, materialen, uitstoot en energie. “Het is een destructief project waarbij tram 55 en groene ruimtes worden geschrapt en de gezondheid en goede bereikbaarheid van het openbare vervoer worden ondermijnd”, zegt Bea Suis van het collectief. “En die niets oplost op gebied van mobiliteit. Het is onverantwoord. Generaties zullen daarvoor moeten betalen.”

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals