FR NL
Saint-Denis-Pleyel construction site in 2024

Saint-Denis – Station Pleyel in laatste bouwfase

Het station Saint-Denis – Pleyel, dat het vlaggenschip wordt van de Grand Paris Express, bereidt zich voor op de grote opening in de komende maanden. Dit station wordt een van de grootste in het netwerk van de Grand Paris Express en een centraal knooppunt in het Parijse vervoersnetwerk, met ongeveer 250.000 dagelijkse passagiers.

Nu het bouwproject van het station Saint-Denis-Pleyel de laatste fase ingaat, zijn alle belangrijke partijen die betrokken zijn bij de bouw van het station samengekomen op de bouwplaats. Verschillende taken worden versneld uitgevoerd, deelde de Société du Grand Paris op LinkedIn, waaronder de voltooiing van de gevels van het gebouw, de configuratie van openbare ruimtes, de installatie van essentiële systemen zoals verlichting, luidsprekers en bewakingsapparatuur, evenals de fijnafstelling van liften en roltrappen. Het station wordt nu streng getest, met meer dan 500 treinen die dagelijks langs de sporen van lijn 14 rijden.

Na voltooiing van dit station, dat door de Société du Grand Paris Express wordt omschreven als het “zenuwcentrum van de Grand Paris Express”, zal het dienen als een cruciaal knooppunt voor de lijnen 14, 15, 16 en 17. BESIX Frankrijk bouwt momenteel aan het station Saint-Denis Pleyel, een project ontworpen door architect Kengo Kuma. Het contract, met een waarde van 100 miljoen euro, omvat de volledige ontwikkeling van het station, met een totale oppervlakte van 34.000 m² verspreid over negen niveaus, waaronder vier ondergrondse niveaus.

Volgens de planning zullen lijn 16 en 17 er in 2026 stoppen, gevolgd door lijn 15 in 2030. De bouwtijd is vastgesteld op 53 maanden, zodat het station op tijd klaar is voor de Olympische Spelen van 2024 en een centrale rol speelt in de bediening van de belangrijkste Olympische locaties. Na de opening zal Kéolis verantwoordelijk zijn voor het beheer van het station Saint-Denis-Pleyel tot de komst van de passagiers op de lijnen 16 en 17 eind 2026.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com