FR NL
Hitachi Rail testing in France

Hitachi voltooit dynamische tests van Digital Interlocking-signaleringssysteem in Frankrijk

Hitachi Rail heeft de eerste dynamische tests van haar nieuwe Digital Interlocking signaleringssysteem op de hogesnelheidslijn Parijs-Lyon in Frankrijk afgerond. De voltooiing van de eerste dynamische test markeert de vooruitgang op weg naar de operationele implementatie van het volgende generatie vergrendelingssysteem van Hitachi Rail, dat in de herfst van 2024 van start moet gaan.

In samenwerking met SNCF Reseau leidt Hitachi Rail de inspanningen om de hogesnelheidslijn Parijs-Lyon te moderniseren, waarbij verouderde seinhuizen worden vervangen door geavanceerde geautomatiseerde vergrendelingssystemen die bekend staan als SEI+. Het project, dat in december 2019 is gegund in het kader van het LGV+-contract Parijs-Lyon en een waarde heeft van 129,3 miljoen euro, heeft als doel de signaleringstechnologie voor spoorwegen te verbeteren en bij te dragen aan een slimmer en duurzamer spoornetwerk in heel Europa.

De eerste dynamische tests in de regio Parijs (Zone A) hebben de effectiviteit van het vergrendelingssysteem van Hitachi Rail gevalideerd. Hierdoor kon een testtrein, uitgerust met ERTMS digitale signalering, onder controle van het Mistral remote control center in Lyon rijden, waarbij een afstand van meer dan 500 kilometer werd afgelegd. Het systeem voldoet aan de Europese standaarden voor grond-trein communicatie en interoperabiliteit en maakt gebruik van computer- en telecommunicatietechnologieën.

De complexiteit van de tests wordt nog vergroot door het operationele karakter van de lijn, waardoor de tests ’s nachts moeten worden uitgevoerd. De on-site testers van Hitachi Rail waren van cruciaal belang bij het toezicht houden op het testen van SEI+ substations langs de lijn en bij het ondersteunen van het personeel van de SNCF in de controlekamer van Lyon bij het verzamelen en analyseren van gegevens. De volgende mijlpaal is de voltooiing van de productontwikkeling naast de veiligheidsmaatregelen en de afronding van de on-site tests voordat de overgang naar commerciële exploitatie in de herfst van 2024 plaatsvindt.

Het conferentieprogramma van de 15e editie van RailTech Europe, die plaatsvindt in Utrecht op 6 en 7 maart 2024, omvat een reeks discussies over innovaties, diensten en producten die een enorme impact hebben op de toekomstige spoorweginfrastructuur. Lees hier meer over het conferentieprogramma en registreer u hier.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com