FR NL
De Lijn-tram

De Lijn werft dit jaar 100 extra techniekers aan

Pas in begin 2025 zou tramlijn 11 weer kunnen gaan rijden. 2023, De Lijn

De Lijn plant dit jaar veel extra aanwervingen. Zo worden er 100 nieuwe technici en 900 nieuwe chauffeurs aangeworven. Na 4 maanden werden al 330 chauffeurs en 48 technici gerekruteerd.

De Lijn organiseert in de maand mei een aantal jobdagen. Tijdens de jobdag krijgen kandidaten een korte infosessie over de verschillende aspecten van de job (manier van werken, verloning, …) en een rondleiding in de stelplaats of werkplaats. Ze kunnen ook een proefrit maken met een bus, onder begeleiding van een instructeur (enkel voor chauffeurs).

Volgens Filip Claes, directeur Human Resources, is De Lijn een aantrekkelijke werkgever. “Werken bij De Lijn is meewerken aan een betere en toekomstgerichte mobiliteit in Vlaanderen. De Lijn is dan ook volop in beweging. Zo zijn wij samen op weg naar meer duurzaamheid. Die dynamische omgeving biedt heel veel mogelijkheden en groeikansen voor onze medewerkers.”

Doorgroeimogelijkheden

De Lijn biedt volgens Claes een stimulerende job dicht bij huis met een aantrekkelijke verloning. “Chauffeurs bij De Lijn hebben ook heel wat ​ leer- en doorgroeimogelijkheden”, zegt Claes.” Om de jobaanbiedingen en de troeven van de jobs in de verf te zetten, organiseert De Lijn de hele meimaand lang jobdagen. Via deze website kan men zijn of haar keuze maken en onmiddellijk. De jobdagen voor technici gaan op 12 mei van start en duren tot het einde van de maand voort. De evenementen zijn onder meer in Oostende, Mechelen en Antwerpen.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals