FR NL
Tram New Generation - MIVB -copyright mivb

Vergunning afgeleverd voor nieuwe Brusselse tramlijn naar de luchthaven

Tram New Generation MIVB

De luchthaven Brussels Airport wordt in de toekomst vanuit Brussel beter bereikbaar via een hoogfrequente tram in eigen bedding die veel passagiers kan vervoeren. Het Brusselse Gewest heeft de stedenbouwkundige vergunning afgeleverd voor het Brusselse gedeelte van de toekomstige intergewestelijke tramlijn.

Concreet heeft de afgeleverde stedenbouwkundige vergunning betrekking op een strook op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, namelijk van 400 meter tussen de NAVO en de gewestelijke grens. Hoewel de afgeleverde vergunning slechts betrekking heeft op een korte afstand van de geplande 12 kilometer voor de uitbreiding van de lijn Bourget – Luchthaven, is het wel een belangrijke stap in dit ambitieuze intergewestelijke project. Dankzij de vergunning zal het stuk tramlijn aangelegd kunnen worden tussen de NAVO-rotonde tot de grens met Vlaanderen.

Dankzij haar zes nieuwe haltes en de woon- en activiteitengebieden tussen de hoofdstad en de luchthaven zal de Luchthaventram namelijk veel mensen aanspreken. Behalve voor de duizenden toeristen die vanuit de luchthaven naar het stadscentrum willen gaan, zal deze nieuwe optie van het openbaar vervoer vooral van pas komen voor bewoners van Schaarbeek, Haren en Evere en voor de vele Brusselaars die in bedrijven in Evere, Diegem of Zaventem werken.

Lees ook:

Auteur: Matthias Vanheerentals