FR NL
European Sleeper

Presale voor European Sleeper-nachttrein begonnen, maandag reguliere verkoop

Op 25 mei is het zover. 2022, European Sleeper

European Sleeper heeft afgelopen week de pre-sale voor zijn eerste nachttrein voor de zogeheten community geopend. De trein vertrekt in mei zonder tegenbericht om 19.22 van station Bruxelles Midi / Brussel Zuid. Op 20 februari gaat de algemene kaartverkoop van start.

Eén minuut over acht komt de trein aan in Antwerpen, om vervolgens via zes stops om 01.09 uur op de eerste stop in Duitsland aan te komen: bad Bentheim. Vanuit daar gaat de trein in één ruk door naar Berlijn, waar de European Sleeper om 06.48 uur binnenloopt.

De terugreis begint om 22.56 op het Centraalstation van Berlijn. In Nederland worden op het retour-deel de stops in Amersfoort en Den Haag HS overgeslagen. De trein komt om 08.43 in Antwerpen aan, terwijl station Bruxelles Midi / Brussel Zuid voor 09.27 op de dienstregeling staat.

European Sleeper waarschuwt tevens dat vanwege werkzaamheden aan het spoor in Duitsland de dienstregeling per dag kan verschillen. De vele werkzaamheden zijn tevens de reden waarom het bedrijf nog niet doorrijdt naar de beoogde eindbestemming Praag. Dat moet in december van dit jaar voor het eerst mogelijk zijn.

De eerste nachttrein gaat na ruim een jaar vertraging op 25 mei voor het eerst rijden. Twee jaar later wordt de European Sleeper-nachttrein tussen Amsterdam en Barcelona op het spoor verwacht. Dit project zal ondersteuning krijgen van de Europese Commissie. Het is een van 10 geselecteerde initiatieven om nieuwe internationale routes op te zetten en bestaande verbindingen te verbeteren. De beoogde European Sleeper-dienst zal via België rijden.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn