FR NL
Goederentrein bij Sloe

Nederlandse spoorbeheerder elektrificeert emplacement Vlissingen-Oost

Het werk beleeft haar hoogtepunt van begin mei tot eind juni. 2020, J. Bakker / Flickr.com

Omdat het transport via het spoor vanuit Vlissingen sterk groeit, heeft de Nederlandse spoorbeheerder ProRail besloten om elektrificatie van een aantal spoorbundels op het emplacement Sloe in Nieuwdorp door te voeren. Bedoeling daarvan is dat de capaciteit van het emplacement verder wordt verhoogd.

Het gaat aan de overzijde van de Westerschelde om een emplacement van vier korte opstelsporen en vier lange opstelsporen. Door de tweede spoorbundel te elektrificeren, kunnen er dadelijk meer E-locs rangeren en kunnen er meer treinen worden klaargezet.

De afgelopen maanden vonden er al diverse werkzaamheden plaats, zoals het plaatsen van funderingen voor bovenleidingen. Maar het karwei beleeft haar hoogtepunt van begin mei tot eind juni. Dan wordt de bovenleiding daadwerkelijk getrokken en wordt tevens een nieuwe 10KV kabel van het onderstation in Sloe naar een voedingsstation in Borssele gelegd. Inclusief een nieuwe voedingskabel 1500V, die de nieuwe bovenleiding moet gaan voeden.

Het emplacement is onderdeel van het Nederlandse Zeeland Seaports, wat op zijn beurt net als het Havenbedrijf Gent deel uitmaakt van North Sea Port.

Lees ook:

Auteur: Jeroen Baldwin